Fyra nya Shihan i Sverige
Henrik AgertzPosted on

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar utsträcka sina hjärtligaste gratulationer till samtliga och önska lycka till i deras fortsatta aikidogärning.

De utnämnda ordnade efter födelseår är:

Peter Spangfort, 7 dan, Stockholm Aikikai

Född 1955. Började träna 1977 och blev snart en av Ichimura-senseis nära elever. Instruerar numera i Stockholm Aikikai, och på många läger såväl i Sverige som runt om i Europa. Nära elev till Sugawara-sensei, men också med starka influenser från Yamashima-sensei, Igarashi-sensei samt Aikido Kobayashi Dojo.

Jorma Lyly, 6 dan, Vanadis Aikidoklubb

Född 1960. Började träna 1985 och tränade flitigt på läger såväl i Sverige som runt om i Europa. Är idag instruktör på Vanadis Aikidoklubb. Nära elev till Endo-sensei, Tissier-sensei samt Noel-sensei.

Jan Bratt, 6 dan, Riai Aikido Dojo

Född 1965. Började träna i Göteborgs Aikidoklubb under Ulf Evenås-sensei, och startade sedermera Riai Aikido Dojo tillsammans med Pia Moberg där han numera instruerar. Frekvent instruktör på läger runt om i Norden. Starka influenser från Saito-sensei, Evenås-sensei samt flera andra instruktörer.

Pia Moberg, 6 dan, Riai Aikido Dojo

Född 1966. Började träna som barn i Göteborgs Aikidoklubb under Ulf Evenås-sensei, och startade sedermera Riai Aikido Dojo tillsammans med Jan Bratt där hon numera instruerar. Frekvent instruktör på läger runt om i Norden och en inspiration för många genom sitt arbete med att instruera barn. Starka influenser från Saito-sensei, Evenås-sensei samt flera andra instruktörer.

24
apr
2024

Rapport från förbundsstämman och med siktet mot Sverigelägret 2025

Hej och tack alla som deltog på lördagens förbundsstämma både på plats och det digitala rummet. Tack också för tålamodet...

21
apr
2024

Vill er klubb vara värd för nästa fukushidoin/shidoin-kurs?

I januari 2025 planerar Svenska Aikidoförbundet att hålla den årliga utbildningen för fukushidoin och shidoin, en utbildning som också är...

9
apr
2024

Anmäl er till förbundsstämman 2024!

Svenska Aikidoförbundet genomför likt 2023 även detta år sin förbundsstämma som ett hybridmöte, alltså både digitalt och fysiskt på plats...

8
apr
2024

Fyra nya Shihan i Sverige

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar...