fbpx

Bilda klubb och bli medlem i förbundet

Det finns en del att tänka på om man ska bilda en aikidoklubb och bli medlem i Svenska Aikidoförbundet. Om det inte redan är gjort så måste man först bilda en idrottsförening. Detta är beskrivet i en folder (PDF) Denna länk öppnas i nytt fönster, utgiven av Riksidrottsförbundet. Därefter går man in på Skatteverkets webbplats Denna länk öppnas i nytt fönster för att kunna ansöka om organisationsnummer.

Sedan är det dags att söka medlemsskap hos SB&K. Svenska Aikidoförbundet är ett underförbund till SB&K så gå genom medlemskap i SB&K blir man medlem i Svenska Aikidoförbundet om klubben bedriver aikidoverksamhet. Hur det går till – vilka handlinga som behövs, vilka avgifter som ska betalas och hur processen går till framgår av SB&Ks webbsida Bli medlem i SB&K.

När klubben blivit medlem så är det sista steget att ta kontakt med Svenska Aikidoförbundets kassör för att kunna erhålla förbundets startbidrag – se sidan BIDRAG. Det är sedan en del annat att tänka på – bl.a. ska klubbens medlemmar registreras i IdrottOnline. SB&K har gjort en PDF som tar upp detta och annan praktisk kortinformation. Länken till dokumentet är Välkommen som medlemsförening.