Information från valberedningen – Nominera eller kandidera till förbundsstyrelsen 2024

Dags att nominera kandidater till Svenska Aikidoförbundets styrelse inför 2024.

Svenska Aikidoförbundet har till uppgift att organisera, administrera, främja och stödja aikido i Sverige samt främja och stödja svensk aikido internationellt. Svenska Aikidoförbundet drivs på ideell basis och verkar utifrån Svenska Budo- och Kamsportsförbundet samt Riksidrottsförbundet.

Förbundsstämman är det högsta beslutande organet där alla medlemsklubbar via sina ombud kan framföra åsikter och rösta i valen till de olika posterna i förbundet. Du som är medlem i en av förbundets klubbar har rätten att nominera personer till förbundsstyrelsen, till revisorer eller till valberedningen, eller föreslå dig själv. Behovet av kandidater till styrelsen varierar och ibland behövs det även personer för projekt eller arbetsgrupper.

Hjälp oss hitta kandidater som vill och har tid att lägga på ideellt styrelsearbete. Här behövs personer som är självgående, proaktiva och som gillar att samarbeta. Inför nästa verksamhetsår har vi behov av att hitta personer med erfarenhet av marknadsföring, sociala medier och ekonomi.
Valberedningen uppmanar medlemsföreningarna att nominera kandidater till förbundsstyrelse och revisorer senast den 1 februari.

Nuvarande styrelse

Ordförande
Magnus Burman, kandiderar för omval

Ledamöter
Barbro Cartwright, kandiderar för omval
Fredrik Shirén, avböjer omval
Hanna Bergström, kandiderar för omval
Henrietta Florén, kandiderar för omval
Henrik Agertz, kandiderar för omval
Lars Hägglund, avböjer omval

Revisorer
Kristina Isaksson, kandiderar för omval
Jöran Fagerlund, lämnade sitt uppdrag efter utnämning till graderingskommittén

Nomineringar
Nomineringar skickas till valberedning@svenskaikido.se senast den 1 februari. Kandidaten ska vara tillfrågad och accepterat nomineringen innan den skickas in. Ange namn, klubbtillhörighet, mailadress och telefonnummer till den som nomineras i mailet och cc:a den som är nominerad så valberedningen med säkerhet vet att denna har godkänt sin nominering.
Om du själv är intresserad av att engagera dig i styrelsearbetet och vill veta mer kan du ringa Anna Spangfort 0761 802710 eller Emil Frank 0730 624047. Du kan också kontakta någon i förbundsstyrelsen via deras e-post som finns på Svenska Aikidoförbundets hemsida.

Vänligen,
Valberedningen genom Anna Spangfort

24
apr
2024

Rapport från förbundsstämman och med siktet mot Sverigelägret 2025

Hej och tack alla som deltog på lördagens förbundsstämma både på plats och det digitala rummet. Tack också för tålamodet...

21
apr
2024

Vill er klubb vara värd för nästa fukushidoin/shidoin-kurs?

I januari 2025 planerar Svenska Aikidoförbundet att hålla den årliga utbildningen för fukushidoin och shidoin, en utbildning som också är...

9
apr
2024

Anmäl er till förbundsstämman 2024!

Svenska Aikidoförbundet genomför likt 2023 även detta år sin förbundsstämma som ett hybridmöte, alltså både digitalt och fysiskt på plats...

8
apr
2024

Fyra nya Shihan i Sverige

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar...