Nya klubbar – Skaraborgs Aikidoklubb

Att ta steget till att starta en ny klubb är  inte det första som många tänker på, men det har inte hindrat nya föreningar eller sektioner att bildas och sätta igång med verksamhet.

Det tycker Svenska Aikidoförbundet är så spännande att vi valt att be dem berätta mer om tankar och inspiration från dessa eldsjälar.

Härnäst på tur är Skaraborgs Aikidoklubb med grundarna Christian Taschner, 5 dan och Sanna Karlsson, 2 dan, som berättar om sin resa till där de är idag.


Christian och jag flyttade från Tyskland till Sverige förra våren. Vi hade med oss 90m2 judomatta för att kunna starta en aikidoklubb av den enkla anledningen att vi vill fortsätta träna. Vi drev en dojo i södra Tyskland under många år med barn, ungdoms- och vuxenträning. Den har nu tagits över av några av våra elever.

Vi har tränat aikido länge och intensivt och våra största inspirationskällor är Ulf Evenås och Shigemi
Inagaki. Skaraborgs Aikidoklubb startade från noll och har i skrivande stund endast fyra aktiva medlemmar.

Vi tycker att aikido är något enastående och vi känner ett ansvar att den ska leva vidare. Vi hoppas att fler människor ska börja träna och upptäcka allt det vi har upptäckt. Så vi jobbar på och är glada varje gång vi får gå på mattan.

24
maj
2023

Inbjudan att arrangera Nationellt ungdomsläger 2023

Hej klubbledare, Syftet med ett nationellt läger för ungdomar är att samla barn och unga från hela Sverige för att...

15
maj
2023

Nya klubbar – Skaraborgs Aikidoklubb

Att ta steget till att starta en ny klubb är  inte det första som många tänker på, men det har...

8
maj
2023

Arrangera Sverigeläger 2024

Sverigelägret är ett vartannat år återkommande evenemang som anordnas av Svenska Aikidoförbundet. Policy för Sverigeläger Svenska Aikidoförbundets förbundsstyrelse har fastställt...

13
apr
2023

Nationella uppvisningstruppen rekryterar

Är du aktiv aikidoutövare och vill bidra med att hjälpa till, visa upp och sprida aikido ännu mer än vad...