Nya klubbar – Skaraborgs Aikidoklubb

Att ta steget till att starta en ny klubb är  inte det första som många tänker på, men det har inte hindrat nya föreningar eller sektioner att bildas och sätta igång med verksamhet.

Det tycker Svenska Aikidoförbundet är så spännande att vi valt att be dem berätta mer om tankar och inspiration från dessa eldsjälar.

Härnäst på tur är Skaraborgs Aikidoklubb med grundarna Christian Taschner, 5 dan och Sanna Karlsson, 2 dan, som berättar om sin resa till där de är idag.


Christian och jag flyttade från Tyskland till Sverige förra våren. Vi hade med oss 90m2 judomatta för att kunna starta en aikidoklubb av den enkla anledningen att vi vill fortsätta träna. Vi drev en dojo i södra Tyskland under många år med barn, ungdoms- och vuxenträning. Den har nu tagits över av några av våra elever.

Vi har tränat aikido länge och intensivt och våra största inspirationskällor är Ulf Evenås och Shigemi
Inagaki. Skaraborgs Aikidoklubb startade från noll och har i skrivande stund endast fyra aktiva medlemmar.

Vi tycker att aikido är något enastående och vi känner ett ansvar att den ska leva vidare. Vi hoppas att fler människor ska börja träna och upptäcka allt det vi har upptäckt. Så vi jobbar på och är glada varje gång vi får gå på mattan.

15
nov
2023

Digital shidointräff 4 februari 2024

En digital shidointräff kommer att arrangeras söndagen den 4 februari kl 16-18. Anmälan sker på nedanstående länk: https://forms.gle/2uFMoqirViGE4hFk8 Preliminär dagordning:...

15
nov
2023

Utbildning för fukushidoin och shidoin 27-28 januari 2024

Utbildningen för fukushidoin och shidoin kommer att äga rum i samarbete med Vanadis Aikidoklubb i Stockholm 27-28 januari 2024. Anmälningsformulär...

25
okt
2023

Till minne av Olle Dehlén

Olle får sitt 6 Dan 2019. Bild Magnus Hartman. Det är med sorg som förbundsstyrelsen nåtts av nyheten att en...

23
sep
2023

International Aikido Marathon är tillbaka!

Kan man dygna aikido? Mellan 11.00 lördag 23 september och söndag 11.00 pågår International Aikido Marathon med 24 pass efter...