Resebrev från World Games 2022 med Emil Frank

World Games 2022 hölls i mitten av juli i Birmingham, Alabama, USA. Emil Frank från Sandviken representerade Sverige och Svenska Aikidoförbundet och här är hans resebrev.


Vilken resa!

Den 10 juli började resan mot USA och World Games. Resan tog sin tid med flera mellanlandningar men tillslut kom jag till Alabama i USA och hela Word Games 2022. Väl på plats blev jag mottagen och indelad i rum tillsammans med fransmannen Alex, sedan var det förberedelser i dagarna 3 innan den stora uppvisningen.

På plats i Birmingham, Alabama

Vi tränade tillsammans allihopa under ledning av Hendricks Shihan från USA, Irie Shihan från Hombu i Tokyo och IAF:s ordförande Wilko från Nederländerna. Träningen handlade främst om att lära känna sin parter till uppvisningen men och en hel del tid lades på formalian kring själva uppvisningen. Jag var planerad att visa upp 2 segment, ena tillsammans med Joni från Spanien och andra tillsammans med Reinhard från Österrike. Ingen av oss hade någonsin träffats tidigare och en hel del olikheter kring rörelsemönster fanns, men gemenskapen i aikidon förde ihop oss och vi kunde bygga ett snyggt program tillsammans.

Emil med Yoshinobu Irie Shihan från Aikikai Hombu Dojo

World Games var ett otroligt välfungerande arrangemang med tusentals idrottare och ännu fler besökare, transport och logi med mat var imponerande problemfritt. Då så många olika sporter var där tillsammans var det ont om träningstid på tatami, men det löste vi genom att ta vara på USA.s gigantiska hallar och korridorer i hotellkomplexet.

Träning varhelst det finns plats, även om tatami saknas

Uppvisningen var intensivt och nervöst för alla, men vi körde på och hade kul medans!

På kvällen hade vi sayonara-party och alla kunde nog intyga att detta var bland de häftigaste vi varit med om och hur glad vi var för alla nya kontakter och vänner man fått.

Väl hemma på svensk mark igen är jag otroligt glad och tacksam över att jag fick chansen att representera Sverige och svensk aikido i ett så pass stort sammanhang som World Games. Med nya erfarenheter och ett glatt humör packar jag träningsväskan inför nästa äventyr!

/Emil Frank, Sandviken

24
apr
2024

Rapport från förbundsstämman och med siktet mot Sverigelägret 2025

Hej och tack alla som deltog på lördagens förbundsstämma både på plats och det digitala rummet. Tack också för tålamodet...

21
apr
2024

Vill er klubb vara värd för nästa fukushidoin/shidoin-kurs?

I januari 2025 planerar Svenska Aikidoförbundet att hålla den årliga utbildningen för fukushidoin och shidoin, en utbildning som också är...

9
apr
2024

Anmäl er till förbundsstämman 2024!

Svenska Aikidoförbundet genomför likt 2023 även detta år sin förbundsstämma som ett hybridmöte, alltså både digitalt och fysiskt på plats...

8
apr
2024

Fyra nya Shihan i Sverige

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar...