Julbrev från ordföranden

Aikidovänner,

Mina tankar går först till er och oss som drabbats av den pågående pandemin, nära och kära som vi inte kunnat träffa på väldigt länge, som blivit allvarligt sjuka eller lämnat oss i förtid.

Ett mycket märkligt år går nu mot sitt slut. Istället för att se tillbaka på ett lyckat och inspirerande Sverigeläger, roliga klubbaktiviter, spännande möten på mattan har vi istället i mångt och mycket tvingats till krishantering på alla nivåer, klubbledare som kontinuerligt anpassat träningsformer och ställt om scheman, styrelser som ägnat tid att söka verksamhetsstöd i stället för att jobba med marknadsföring.

Förbundstyrelsen genomförde i somras en omfattande revision av årets verksamhetsplan och budget då det stod klart att mycket det vi planerat inte skulle kunna genomföras. Detta öppnade upp för ett projekt som vi velat genomföra länge, marknadsföringsvideo(s) anpassade för social medier. Jag är imponerad över den insats som alla gjorde i anslutning till detta projekt och resultatet är i mina ögon en pärla. Använd dessa i er marknadsföring när den rådande situationen lättar. Peppa medlemmar att komma tillbaka, locka ny tränande, visa hur härligt det är att träna tillsammans. Alla filmer och dessutom många fina nya bilder ligger på förbundets hemsida. https://www.svenskaikido.se/mediabibliotek-for-klubbar/

Under året har styrelsen anordnat fyra dialogmöten för våra klubbledare och nästa planeras till den 12/1. Notera datumet redan nu men separat kallelse kommer inom kort.

Förbundets nyhetsbrev – en uppmaning från oss i styrelsen är hjälpa oss nå intresserade och engagerad människor i era klubbar genom att sprida informationen om vår nyhetsbrev, finns anmälningsformulär längst ner på vår hemsida, https://www.svenskaikido.se.

På årets mörkaste dag har man rätt att hävda att det kommer bli ljusare! Jag hoppas innerligen att denna pandemi släpper sitt grepp om vårt samhälle och världen och att vi sakta kan återgå mot något som kan kallas normalt. Åtminstone att vi kan få börja träna taijutsu igen, att vi kan få börja planera för träningar, läger och graderingar. Jag älskar buki-waza men kroppen längtar att få göra kullerbyttor igen!

Som ledare för Ikigai Aikidoklubb med ansvar för att arrangera Sverigelägret hoppas jag innerligt att vi kan få sådana besked från myndigheterna att vi vågar hoppas och att vi kan återuppta vårens tidigare planering som abrupt fick pausas.

Årsmötet 2021 kommer med säkerhet ske digitalt på samma sätt som i våras. ett preliminärt datum är satt till den 7/3, preliminärt då vi måste säkerställa att RF ekonomi kan få fram ett bokslut så att detta kan granskas och publiceras i enlighet med våra stadgar.

Många klubbar är behov av ekonomiskt stöd, trots det har SB&K noterat att det är relativt få kampsportsföreningar som söker det kompensationsstöd som erbjuds. Därför stöttar nu SB&K er att söka kompensationsstödet via Riksidrottsförbundet för perioden okt-dec 2020. SB&K bjuder in till tre digitala föreningsträffar, för att tillsammans med Riksidrottsförbundet på plats gå igenom vad och hur man kan ansöka om kompensationsstöd. Missa inte detta! alla klubbar skall fått mail om detta. Om inte, kontakta mig omgående.

Innan sista raden vill jag tacka alla er som engagerat er i vår verksamhet, ni som slitit i era klubbar, som närvarat på våra möten, valberedningen som hängt med oss på styrelsemötena och inte minst det härliga gäng som jag fått äran att jobba med i styrelsen. Ingen nämnd ingen glömd. Ett stort och varmt tack!

Med vänlig hälsning och en önskan om att ni alla får en fin jul och avslut på detta märkliga år,

Magnus

24
apr
2024

Rapport från förbundsstämman och med siktet mot Sverigelägret 2025

Hej och tack alla som deltog på lördagens förbundsstämma både på plats och det digitala rummet. Tack också för tålamodet...

21
apr
2024

Vill er klubb vara värd för nästa fukushidoin/shidoin-kurs?

I januari 2025 planerar Svenska Aikidoförbundet att hålla den årliga utbildningen för fukushidoin och shidoin, en utbildning som också är...

9
apr
2024

Anmäl er till förbundsstämman 2024!

Svenska Aikidoförbundet genomför likt 2023 även detta år sin förbundsstämma som ett hybridmöte, alltså både digitalt och fysiskt på plats...

8
apr
2024

Fyra nya Shihan i Sverige

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar...