Rapport från förbundsstämman och med siktet mot Sverigelägret 2025

Hej och tack alla som deltog på lördagens förbundsstämma både på plats och det digitala rummet. Tack också för tålamodet i samband med fastställande av röstlängden. Glädjande är att vi redan har en plan hur vi skall hantera detta smidigare vid kommande stämma.

Jag vill först och främst tacka för förtroendet att leda styrelsens arbete ytterligare ett år. Tack till Fredrik Schirén och Lars Hägglund som efter flera års förtjänstfullt arbete lämnar plats för nya styrelsemedlemmar. Till dessa utdelades förtjänsttecken av femte respektive tredje graden. Vår vice ordförande tillika webbansvarige Henrik Agertz mottog också femte gradens förtjänsttecken på plats.

Jag hade också äran att få överlämna två av fyra Shihan-diplom under stämman, till Pia Moberg och Jan Bratt. Återigen, stort grattis till utnämningarna!

Vi hälsar nu Conny Andersson, Sofia Månsson och Ivan Rimac varmt välkomna till 2024 års styrelse. Som ni säkert noterat är arbetet redan igång med en publicerad utlysning om att arrangera vår utbildning för fukushidoin/shidoin.

Ett stort tack önskar jag rikta till Leif Sunje och Helga Une som på ett mycket förtjänstfullt sätt guidade oss igenom dagordningens alla punkter.

Sen var det med glädje jag konstaterade att representanter för aikidon var synnerligen närvarande även på SB&Ks stämma, återigen med Leif och Helga i presidiet och Heidi Christensen och Andreas Falk som justeringspersoner. Eller som valberedningens representant Jöran Fagerlund uttryckte det, ”bered er på en aikidobonanza”.

Under kvällen följde nypremiär för Kampsportsgalan där nyutnämnda Shihan Peter Spangfort emottog pris för sina insatser under det gångna året!

Inom kort kommer en utlysning om att arrangera Sverigeläger 2025. Traditionen har ju bjudit att detta läger ambulerar mellan klubbar och geografiska platser. Men så måste det inte vara. I styrelsen har vi diskuterat flera andra koncept, och jag är säker på att det finns idéer hos er med. Därför uppmanar jag alla de som vet att de skulle kunna bidra på ett eller annat sätt, med kloka idéer, erfarenhet eller bra kontakter hör av sig så att vi kan få till en stöttande arbetsgrupp. Anmäl ditt intresse å det snaraste till info@svenskaikido.se så får du en inbjudan till ett digitalt möte nu i maj.

Med vänlig hälsning,
Magnus

24
apr
2024

Rapport från förbundsstämman och med siktet mot Sverigelägret 2025

Hej och tack alla som deltog på lördagens förbundsstämma både på plats och det digitala rummet. Tack också för tålamodet...

21
apr
2024

Vill er klubb vara värd för nästa fukushidoin/shidoin-kurs?

I januari 2025 planerar Svenska Aikidoförbundet att hålla den årliga utbildningen för fukushidoin och shidoin, en utbildning som också är...

9
apr
2024

Anmäl er till förbundsstämman 2024!

Svenska Aikidoförbundet genomför likt 2023 även detta år sin förbundsstämma som ett hybridmöte, alltså både digitalt och fysiskt på plats...

8
apr
2024

Fyra nya Shihan i Sverige

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar...