Högre grader vid Kagamibiraki på Aikikai Hombu Dojo

Svenska Aikidoförbundet önskar utsträcka sina hjärtligaste gratulationer till de aikidoka som har erhållit högre grader på dagens Kagamibiraki, ceremonin för det nya året på Aikikai Hombu Dojo.

Två svenska aikidoka finns med på listan över högre grader och förärades med 5 dan:


Niklas Serrebo (till höger i bild), Aikido Sundsvall Meiseikai
Jag började träna aikido 1995 i Sundsvalls Budoklubb för Jimmy Larsson. Var på första Nishio-sensei-lägret 1996 och åkte sedan på hans läger varje år, bland annat till Danmark och Tyskland. I Tyskland mötte jag Shishiya-sensei första gången 1999 och har sedan dess tränat för honom.

Jag tränar aikido för att det utvecklar mig både fysiskt och mentalt. Filosofin är otroligt viktigt för mig och jag brukar ofta prata om den när jag instruerar. Aikido blir bara roligare ju längre man tränar!John Lundin, Aikido Malmö Meiseikai
Jag började träna aikido år 2001 efter att en kompis till mig sett en aikidouppvisning där de använde svärd. Ung som jag var tyckte jag att svärd var riktigt häftigt, så det skulle testas! Efterhand fastnade jag för att aikido var en typ av självförsvar som var väldigt tillgänglig för mig som en väg in i kampsporten. Efter 6 månaders träning dök jag med huvudet först in på ett stort läger och där upptäckte jag en hög grad av gemenskap bland alla aikidokas. De var alltid hjälpsamma och välkomnande, vilket jag med värme upplever än idag och är en av de stora anledningarna till att jag känner sådan glädje för aikidon.

År 2002 träffade jag Shishiya sensei och han har under åren förankrat och gett mig djup i min förståelse av aikido, både genom undervisning och filosofiska lärdomar. Utöver detta har aikidon även tagit mig till läger och träningstillfällen i många länder och därifrån bär jag med mig många fina upplevelser. Att ständigt utvecklas och förbättras är ytterligare en stor anledning till att aikido betyder mycket för mig. I början trodde jag att det var ouppnåeligt att ta svart bälte i en kampsport, men jag har insett att det bara var början på min resa.


Den fullständiga listan återfinns här >

Hela Kagamibiraki-ceremonin finns att se på Aikikai Hombu Dojos YouTube-kanal >

9
apr
2024

Anmäl er till förbundsstämman 2024!

Svenska Aikidoförbundet genomför likt 2023 även detta år sin förbundsstämma som ett hybridmöte, alltså både digitalt och fysiskt på plats...

8
apr
2024

Fyra nya Shihan i Sverige

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar...

1
apr
2024

Sponsring på klubbnivå förstärker kassan hos klubbarna

Kungsörs Aikidoklubb är först ut med sponsorreklam på sina dräkter enligt de nya avtal som förbundsstyrelsen träffat med ett antal...

29
mar
2024

Frågeformulär till våra medlemsklubbar

Hej klubb, Förra veckan kallades det till förbundsstämma 2024 i och med öppnandet av sidan för den kommande stämman. Den...