Digital shidointräff med graderingskommittén

Svenska Aikidoförbundets graderingskommitté bjuder in till online Shidoin-träff söndagen den 12 december, kl.16-18.

Under träffen kommer vi att samtala om:

1. Bedömningsprinciper vid gradering
Under shidointräffen 2019 hade vi alla tillsammans en givande diskussion om bedömningsprinciper vid dangraderingar. Tidigare hade kommittén sådana publicerade på den gamla hemsidan men dessa har inte funnits tillgängliga för medlemmarna på ett antal år. Deltagarna på shidointräffen välkomnade att bedömningsprinciperna skulle göras tillgängliga igen som ett frivilligt stöd och hjälp till föreningarna. Kommittén har arbetat fram dokumentet ”Rekommendationer för bedömningsprinciper vid gradering” som nu ligger på förbundets hemsida för var och en att använda fritt:
https://www.svenskaikido.se/gradering-aikikai/

2. Handläggning av högre grader
Varje år rekommenderar graderingskommittén medlemmar i förbundet till högre grader som offentliggörs i samband med kagami biraki-högtiden på Hombu Dojo. För kommitténs handläggning enligt de befintliga graderingsreglerna har vi saknat en svensk blankett som stödjer inhämtandet av uppgifter. Vid kommitténs senaste sammankomst kom vi överens om att ta fram en sådan. Kommittén har också känt att det kan finnas ett behov av justerad rutin för de högre graderna och vill gärna höra era tankar om detta.

3. Handläggning av utnämning till shihan
Att förbundsstyrelsen tillsammans med graderingskommittén ansöker om titeln shihan för en medlem är en väldigt speciell sak som alla vet. Även om det är beskrivet i graderingsreglerna och det finns en tydlig ordning för det så har kommittén saknat en svensk blankett för att underlätta handläggningen. En sådan håller kommittén på att ta fram och vill informera om. Likaså här har kommittén känt att det kan finnas ett behov att tydliggöra och kanske justera rutinen och vill gärna höra era tankar även om detta.

Välkomna att anmäla er på följande länk: https://forms.gle/Bt27mfT52gZY93YS8

24
apr
2024

Rapport från förbundsstämman och med siktet mot Sverigelägret 2025

Hej och tack alla som deltog på lördagens förbundsstämma både på plats och det digitala rummet. Tack också för tålamodet...

21
apr
2024

Vill er klubb vara värd för nästa fukushidoin/shidoin-kurs?

I januari 2025 planerar Svenska Aikidoförbundet att hålla den årliga utbildningen för fukushidoin och shidoin, en utbildning som också är...

9
apr
2024

Anmäl er till förbundsstämman 2024!

Svenska Aikidoförbundet genomför likt 2023 även detta år sin förbundsstämma som ett hybridmöte, alltså både digitalt och fysiskt på plats...

8
apr
2024

Fyra nya Shihan i Sverige

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar...