fbpx
Demokrati, årsstämman och dialogmöten

Aikidovänner,

Förra veckan lanserade SB&K sitt projekt Demokratidrott med mål att öka delaktighet och förståelse för föreningsdemokratin i Budo & Kampsportsförbundet och dess underförbund och idrottsföreningar. Ett jätteviktigt projekt som jag ser fram emot att följa.

Jag konstaterade att vi såg 31 klubbar representerade vid Svenska Aikidoförbundet årsstämma i söndags! Fantastiskt, vi kan vara stolta över det starka engagemang vi har i vårt förbund. Men målet måste ju ändå vara att alla klubbar finns representerade, eller hur? Förbundsstämman är medlemsklubbarnas chans att påverka inriktningen av vårt förbunds verksamhet. För oss i styrelsen skapar en hög närvaro engagemang, bekräftelse och förankring av vårt arbete.

Ett steg för att öka demokratin är de dialogmöten som vi initierade med anledning av Covid-19 under 2020 och som vi kommer fortsätta med under året. Som diskuterades i söndags finns alla chanser att utveckla dessa genom att skapa tematiska dialogmöten. Välkomna in med förslag!

Sen vill jag tacka för ert förnyade förtroende för ytterligare ett år. Med ett år bakom oss där styrelsens verksamhet mycket handlat om att ställa in och anpassa aktiviteter är vi alla ganska revanschsugna och jag är jätteglad att samtliga i förra årets styrelse valt att fortsätta sitt arbete – Henrik Agertz, Barbro Cartwright, Helga Une, Fredrik Schirén och Heidi Christensen och Jenny Lagerqvist. Sen vill jag givetvis hälsa Daniel Larsson och Lars Hägglund välkomna. De fick flygande start i samband med vår konstituerande möte i söndags där Daniel får ansvara för våra sociala medier och Lars kommer bidra i Covid-19 gruppen.

Läs gärna mer om den nya styrelsen, dess roller och samtliga förtroendevalda på vår uppdaterade sida om förbundet >

Med tillförsikt om ett synnerligen spännande verksamhetsår,
Magnus Burman
Ordförande, Svenska AIkidoförbundet

1
apr
2021

Förbundet har tagit fram digital träning

Den sociala distanseringen är uppenbarligen här för att stanna och vi tvingas att umgås helt digitalt. Aikidoträningen har fått stryka...

11
mar
2021

Demokrati, årsstämman och dialogmöten

Aikidovänner, Förra veckan lanserade SB&K sitt projekt Demokratidrott med mål att öka delaktighet och förståelse för föreningsdemokratin i Budo &...

10
mar
2021

Intervju med Pia Moberg, nyutnämnd ordförande i IAF Youth Working Group

Fredrik Schirén som är barn- och ungdomsansvarig i Svenska Aikidoförbundet intervjuade Pia Moberg med anledning av att Pia blivit ordförande...

22
feb
2021

Anmälan till Förbundsstämma 2021 är nu öppen!

Igår publicerades stadgemässigt så de sista dokumenten inför Förbundsstämman 2021. De återfinns på förbundets sida för ändamålet, komplett med länkar och...