Demokrati, årsstämman och dialogmöten

Aikidovänner,

Förra veckan lanserade SB&K sitt projekt Demokratidrott med mål att öka delaktighet och förståelse för föreningsdemokratin i Budo & Kampsportsförbundet och dess underförbund och idrottsföreningar. Ett jätteviktigt projekt som jag ser fram emot att följa.

Jag konstaterade att vi såg 31 klubbar representerade vid Svenska Aikidoförbundet årsstämma i söndags! Fantastiskt, vi kan vara stolta över det starka engagemang vi har i vårt förbund. Men målet måste ju ändå vara att alla klubbar finns representerade, eller hur? Förbundsstämman är medlemsklubbarnas chans att påverka inriktningen av vårt förbunds verksamhet. För oss i styrelsen skapar en hög närvaro engagemang, bekräftelse och förankring av vårt arbete.

Ett steg för att öka demokratin är de dialogmöten som vi initierade med anledning av Covid-19 under 2020 och som vi kommer fortsätta med under året. Som diskuterades i söndags finns alla chanser att utveckla dessa genom att skapa tematiska dialogmöten. Välkomna in med förslag!

Sen vill jag tacka för ert förnyade förtroende för ytterligare ett år. Med ett år bakom oss där styrelsens verksamhet mycket handlat om att ställa in och anpassa aktiviteter är vi alla ganska revanschsugna och jag är jätteglad att samtliga i förra årets styrelse valt att fortsätta sitt arbete – Henrik Agertz, Barbro Cartwright, Helga Une, Fredrik Schirén och Heidi Christensen och Jenny Lagerqvist. Sen vill jag givetvis hälsa Daniel Larsson och Lars Hägglund välkomna. De fick flygande start i samband med vår konstituerande möte i söndags där Daniel får ansvara för våra sociala medier och Lars kommer bidra i Covid-19 gruppen.

Läs gärna mer om den nya styrelsen, dess roller och samtliga förtroendevalda på vår uppdaterade sida om förbundet >

Med tillförsikt om ett synnerligen spännande verksamhetsår,
Magnus Burman
Ordförande, Svenska AIkidoförbundet

9
apr
2024

Anmäl er till förbundsstämman 2024!

Svenska Aikidoförbundet genomför likt 2023 även detta år sin förbundsstämma som ett hybridmöte, alltså både digitalt och fysiskt på plats...

8
apr
2024

Fyra nya Shihan i Sverige

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar...

1
apr
2024

Sponsring på klubbnivå förstärker kassan hos klubbarna

Kungsörs Aikidoklubb är först ut med sponsorreklam på sina dräkter enligt de nya avtal som förbundsstyrelsen träffat med ett antal...

29
mar
2024

Frågeformulär till våra medlemsklubbar

Hej klubb, Förra veckan kallades det till förbundsstämma 2024 i och med öppnandet av sidan för den kommande stämman. Den...