Aikidoträning i Coronatider – ny Facebook-grupp för att dela erfarenheter

Det verkar som hoppet om att komma in i våra dojos och bedriva normal träning är borta för denna termin. Flera klubbar har startat utomhusträning, huvudsakligen baserat på vapenövningar och många har även lagt till nya anpassade övningar, vilket är jättespännande att se och höra om.

För att främja detta utbyte har Svenska Aikidoförbundet startat denna grupp, öppen för alla medlemmar i klubb ansluten till Svenska Aikidoförbundet.

Syftet är att inspirera varandra, både tränande och tränare, med övningar att plocka av när man själv skall genomföra ett träningspass, antingen ensam eller i grupp. Lägg upp klipp, bilder och/eller text där ni visar era övningar och beskriver syfte, genomförande och gärna relationen till Aikido.

Svenska Aikidoförbundet kommer inte att granska innehållet för att se om det följer rådande rekommendationer. Vidare är det upp till de som lägger upp filmer eller bilder att säkerställa att medgivande finns från de som är inkluderade i materialet, när så krävs.

Tänk på att det ni postar bör var givande för andra. Det går bra att länka till andras videos eller sidor men beskriv i så fall på vilket sätt ni använder övningarna som visas, eller kanske ännu hellre gör ett klipp på er själva där ni genomför dem. Om ni använder redskap är det bra att beskriva vilka dessa är och hur man kan köpa eller tillverka dem.

Som ni säkert förstår är inte enkom en uppvisning nödvändigtvis inspirerande för andra. Utgå från er själva, vad skulle ni vilja se och vad kan ni inte hitta på andra sidor?

Håll god ton i era kommentarer. Då sidan riktar sig till alla som tränar Aikido i Sverige och vi utför tekniker på olika sätt, är detta inte forumet för att diskutera detta.

Gruppen hittar ni på: https://www.facebook.com/groups/578724899740639/

9
apr
2024

Anmäl er till förbundsstämman 2024!

Svenska Aikidoförbundet genomför likt 2023 även detta år sin förbundsstämma som ett hybridmöte, alltså både digitalt och fysiskt på plats...

8
apr
2024

Fyra nya Shihan i Sverige

Svenska Aikidoförbundet har berikats med ytterligare fyra Shihan, den högsta instruktörstiteln som delas ut från Aikikai Hombu Dojo. Förbundet önskar...

1
apr
2024

Sponsring på klubbnivå förstärker kassan hos klubbarna

Kungsörs Aikidoklubb är först ut med sponsorreklam på sina dräkter enligt de nya avtal som förbundsstyrelsen träffat med ett antal...

29
mar
2024

Frågeformulär till våra medlemsklubbar

Hej klubb, Förra veckan kallades det till förbundsstämma 2024 i och med öppnandet av sidan för den kommande stämman. Den...