Sverigeläger 2022 – För unga

Startsida   •   Anmälan   •   Schema   •   Instruktörer   •   Uppvisning   •   Bo & ät   •   Middag & fest   •   För unga


För unga

Till ungdomar, målsmän, ungdomstränare och klubbledare

Erbjudande till unga deltagare på Sverigelägret 2022

Svenska Aikidoförbundet erbjuder tillsammans med Ikigai Aikidoklubb gratis boende och aktiviteter varje kväll för alla ungdomar, 13-18 år, som deltar i Sverigelägret 2022.

Svenska Aikidoförbundet har erhållit bidrag från Riksidrottsförbundet för att stödja klubbar och individuella medlemmar, särskilt våra unga, att delta på Sverigelägret 2022.

Vi erbjuder därför deltagande ungdomar
• boende inklusive frukost utan kostnad
• kringaktiviteter varje dag/kväll utan/reducerad kostnad
• lägermiddag till reducerad kostnad

Boende

Ikigai har bokat Älvsjö Scoutstuga. Stugan är stor och innehåller flera gemensamhets- ytor, ett stort kök, dusch och bastu. Sovplatser är på golvet uppe på “vinden”, 200 kvadratmeter och det finns även några separata sovrum för medföljande vuxna. Scout- stugan ligger centralt i förhållande till lägerlokalen, det tar cirka 10 minuter med buss plus en kort promenad.

Länk till Älvsjö scoutkårs hemsida https://alvsjo.scout.se/bygget/

Aktiviteter

Alla ungdomar är välkomna att delta i alla aktiviteter och middagar som beskrivs här, utan kostnad, oavsett om man bor i scoutstugan eller inte.

Bokning och anmälan till olika aktiviteter gör ni här:
https://forms.gle/EUJGdiaowtncnakf9
Viktigt! Anmälan till bowlingen skall ske senast den 11/5 för att vi skall kunna boka rätt antal mat och banor.

Torsdag kväll – Bowling & middag
Vi har bokat en helkväll i New Bowl Center i Enskedehallen, https://www.newbowl.se, som inkluderar mat, hamburgare (kött, kyckling eller sojabiff med pommes, coleslaw och saltgurka) och såklart bowling. Vi har bokat 12 banor så gott om plats för alla, vi delar upp oss med 3-4 per bana. Aktiviteten startar klockan 18.00 och vi avslutar 20.00.
Anmälan till bowling skickas med formulär 14 dagar innan, till den mailadress som du som ungdom anmält dig med.

Fredag kväll – Prova på Taiko drums med Riai Taiko (Kämpetorpshallen)
Direkt efter sista passet på fredag kommer Riai Taiko drums visa, demonstrera och låta alla som vill prova på att spela

Fredag kväll – Karaoke & middag (scoutstugan)
Fredag kväll, efter prova-på passet med Taiko Drums samlas vi i scoutstugan, äter middag, hänger och sjunger karaoke. Menyn är inte satt men det kommer bli vegetariskt (laktos och glutenfritt).

Lördag kväll – Bio & spelkväll
Middag, bio och spelkväll i scoutstugan. Kanske lite lördagsgodis och popcorn också. Detta riktar sig till alla ungdomar som vill men kanske främst till våra yngre tränande, 13-16 år. De lite äldre som anmält sig till lägermiddagen kan givetvis ansluta till scoutstugan för häng lite senare.

Information om boendet i scoutstugan
Älvsjö Scoutstuga erbjuder inga sängar men det är stort, rymligt och mysigt på loftet. Så ta med egen luftmadrass, liggunderlag, sovsäck, sänkläder. Allt efter tycke och smak. I stugan finns separata rum för våra planerade aktiviteter och där man sover. Så om man vill dra sig undan och vila går det utmärkt.

Frukost

Vi kommer köpa in så att det finns frukostmat, smörgås, pålägg, juice, fil/yougurt, musli mm och vi hjälps åt att ställa i ordning och och plocka undan. Vill man ha med sig eget favoritpålägg eller annat så går det naturligtvis bra.

Ordning

Aikidokas hjälps åt. Alla bidrar att hålla snyggt genom att ha ordning på sina egna saker och hjälper till att se till att det är snyggt för alla.

Dusch och toalett

Det finns flera toaletter men bara EN dusch i scoutstugan men desto fler duschar i hallen. Sen finns det en badsjö med badbrygga bara 100 meter från stugan så unna dig ett morgondopp.

Vi har tillgång till scoutstugan torsdag, fredag och lördag natt. Möjlighet finns att innan bowlingen lämna in dina grejor i stugan.

Kommunikation mellan Älvsjö Scoutstuga och Kämpetorpshallen

Buss 144 stannar precis utanför scoutstugan och går var 10:e minut. Hållplatsen är Långsjö Torg och man åker till hållplats Älvsjögården. Därifrån är det 400 meter att promenera, cirka 5 minuter, till Kämpetorpshallen. Det finns även ett alternativ som tar er 100 meter från hallen, hållplats Kämpetorpsskolan, men det innebär ett byte, buss 144 & buss 173. Även kombinationen buss 163 och 141 tar er rätt. Reseplanerare och trafikinformation finns på www.sl.se. Här kan man även läsa om biljettalternativ och hur du köper din biljett.

Kommunikation mellan bowling (Gullmarsplan), Älvsjö Scoutstuga och Kämpetorpshallen

Buss 144 tar er från Kämpetorpshallen, hållplats Älvsjögården till Gullmarsplan, och samma buss tar er hem till Scoutstugan, hållplats Långsjö Torg. Restid är cirka 23 minuter från hallen.

Kontaktuppgifter

Kontakt till Sverigelägrets organisation sker via 2022@ikigaiaikido.se

Särskilt ansvariga för arrangemang kring ungdomar är:

Magnus Burman, 070-549 6450
Jenny Verner-Carlsson
Rikard Gothäll


Affisch om ungdomserbjudande (PDF) >