Halmstad Aikidoklubb 20år!!

Halmstad Aikidoklubb fyller 20år!!!
Det firar vi genom att arrangera läger med aikidopioniären Lars-Göran Andersson!
Lars-Göran, eller Torsby-Lasse som han kallas i folkmun, började träna för Jan Beime och Ichimura i mitten av sextiotalet och flyttade sedan 1969 till Göteborg där han började hjälpa Karl Hanson med aikidoträningen på Göteborgs Judoklubb (därifrån utvecklades senare Göteborgs aikidoklubb fram). Lasse reste därefter tillsammans med Tomita-sensei till Iwama 1972, och åkte sedan tillbaka dit igen redan nästa år (1973) då tillsammans med Ulf Evenås och de stannade som uchi-deshis hos Saito sensei i hela sex månader(!).
Stora mängder uchi-deshis, aikidoläger och uppvisningar senare bor Lasse i dag strax utanför Torsby där han blandannat driver Svenneby- och Torsby aikidoklubbar. Han bedriver även en mycket aktiv uchi-deshiverksamhet och håller väldigt uppskattade aikidoläger och träningar runt om i världen.
Det är med enorm stolthet vi har lyckats bjuda ner Lasse sensei till Halmstad för att hålla läger med oss!
På lördagen kommer det vara fyra fantastiska pass och på söndagen blir det ytterligare fyra svettiga och lärorika pass för denna legendariske aikidopedagog (för er som kommer redan på fredagen så kommer det även vara någon form av träningsmöjligheter då).
Träningen är öppen för alla aikidoutövare oavsett grad eller stil.
Anmälan sker till info@halmstadaikido.se och lägret kommer kosta 600kr för hela helgen, eller 400kr för en dag (ungdoms- och pensionärspris 400kr/helg, 250kr/dag). Hör av er om ni önskar övernattning, så löser vi det. Det kommer även vara festligheter på lördagkvällen ?
Då vi tyvärr fortfarande befinner oss i en pandemi så utgår vi självklart från att alla är vaccinerade, men vi kommer ändå ha ett antal extra försiktigthetsåtgärder på plats. Men det blir både taijutsu såväl som bukiwaza.
Lägret den här gången kommer vara i vår egen dojo, på Pilefeltsgatan 64.
Vi ses i Halmstad för denna roliga, glada och svettiga händelse, glöm inte ta med er bokken, jo och tanto!

 

ANMÄL DITT INTRESSE I VÅRT FACEBOOKEVENT

Eventinfo på webbsida

Hitta hit

23 okt - 24 okt

Plats:
Pilefeltsgatan 64, Halmstad, Sverige

Instruktör(er):
Lars-Göran "Torsby-Lasse" Andersson (7 dan)

Arrangörer:
Halmstad Aikidoklubb
Facebook

Dangradering:
Nej

Andra evenemang

27 maj - 28 maj 2023

Läger med Linda Holiday, 7 dan

INSTRUKTÖR: Linda Holiday, 7 dan, Aikido of Santa Cruz, USA
PLATS: Uppsala

Läs mer
3 jun - 4 jun 2023

Lewis de Quiros i Lund

INSTRUKTÖR: Lewis de Quiros
PLATS: Lund

Läs mer
3 jun - 5 jun 2023

Sommar i Sörfjärden, Hälsingland

INSTRUKTÖR: Johan Lindgren, 6:e dan, Vanadis Aikido Patrik Nilsson, 5:e dan, Vanadis Aikido Heidi Grot, 5:e dan, Kranich Dojo Berlin
PLATS: Gnarp

Läs mer