Amos Blomkvist, 23 år

2 kyu, Västerås Ki-Aikido klubb

Hur länge har du tränat?
Jag har tränat ca 12 år.

Hur kom det sig att du började träna Aikido?
Jag ville börja träna en kampsport och min mamma hittade en annons i tidningen och jag testade och började sen.

Vilken är din favoritteknik/favoritövning?
Jag har ingen specifik favorit teknik eller övning men en sankyo eller nikkyo är roliga även zemponage eller kaitenage där man får kasta (bli kastad) är roliga.

Vad tycker du är svårast med Aikido?
Det svåraste med aikido är nog att hitta rätt känsla i kroppen så man kan leda uke, och sig själv, rätt så att det inte bara blir släng, ryck och slit men en harmoni i det hela.

Hur känns det i kroppen när man har tränat ett pass?
Efter ett pass så käns det bra i kroppen, man är väl utmattad, inte bara i kroppen utan i huvudet också då man ska försöka komma ihåg allt från passet.

Har du varit på några träningsläger? I så fall vad var roligast med det? Vad skulle du vilja göra mer på läger?
Jag har vart på en del läger. Det är alltid roligt att träffa nytt folk och att få lära sig något nytt och få andra synvinklar på det hela.

Hur kan man göra Aikido mer känt (och populärt), och hur ska man göra för att få fler att börja träna aikido?
Det bästa sättet att göra aikido mer känt är nog att komma ut i media mer och visa upp oss så att fler får upp ögonen för vad vi gör och vill börja träna, vi ska inte försöka ändra på aikidon för att den ska bli mer populär utan hålla oss till de vi gör och sprida det. Även att kunna anpassa sig på passen med de olika nivåerna av tränande är en stor del av att behålla tränande och vara glada att nya vill komma och träna.

Vem är din förebild inom Aikidon?
Mina förebilder inom aikidon är dem instruktörer jag har och har haft samt dem som jag tränar med allmänt, även barnen och ungdomarna när man instruerar dem så hjälper dem mycket.

Hur skulle du vilja vara som instruktör?
Som instruktör skulle jag vilja vara glad, rolig och någon som andra kan lära sig av.

Om du skulle starta en egen klubb i framtiden, kan du beskriva hur den skulle se ut och vara?
Om jag skulle starta en egen klubb skulle jag vilja att den va välkomnande, rolig, lärorik och en plats där man vill komma och träna.

Uppvisning: