fbpx
Sverigeläger 2020 – Instruktörer

Startsida   •   Anmälan   •   Schema   •   Instruktörer  •   Boende   •   Fest   •   Bara för ungdomar


Instruktörer

Här presenteras instruktörerna för Sverigelägret 2020. Klicka på pilen i vänsterkant under varje bild för att läsa mer om respektive person.

Informationen uppdateras löpande.

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL
61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Började träna aikido för Ichimura-sensei i Uppsala hösten 1976. Han har under åren haft både Kobayashi-sensei och Nishio-sensei som lärare och stora inspiratörer under ett flertal träningsresor till Japan. För Cenneth handlar aikido om passion och rörelseglädje – ett sätt att skapa fokus och balans. Tillsammans med Cecilia Ralfe-Stelander är han huvudinstruktör i Uppsalaföreningen, som grundades redan 1967.

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Jag har tränat budo sedan 1986 och fastnade för aikido 1987. Började träna för Lennart Linder i Ukehashi Aikidoklubb. Startade som en del av Nakaima Aikidoklubb 1991 i Högdalen, därefter 1992 som Högdalens Izanagi Aikidoklubb i egen regi.

Min inspiration är främst Lennart Linder, Urban Aldenklint, Kobayashi sensei, Igarashi sensei, Kerstin Fredbäck. Det finns fler som inspirerar men det är svårt att namnge dom alla samt alla nyfikna aikidoutövare.

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Att träna ger mig så mycket. Hur trött jag än är efter dagens arbete så blir jag pigg på mattan. Min inspiration hittar jag i det som är fartfyllt med ett starkt centrum och utan konflikter. Mina år i Japan är en bidragande del till hur jag formats som aikidoperson.

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL

Började som barn i Södra Budoklubben i Farsta på 70-talet. Haft många tränare genom åren men vill nämna Hermansson sensei, Tissier sensei och Endo sensei som de viktigaste. Även Osawa sensei och Yamaguchi sensei har betytt mycket. Min aikido påverkats mycket av qigong och tai chi chuan.

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Jag började träna aikido 1980 som 6-åring. Det var min pappa som introducerade mig och han har varit min inspiration och stöttat mig i min utveckling under alla år. Jag tränar aikido för att det ger mental och personlig träning där jag ständigt kan utmana mig själv. En livslång träningsform där vi alla kan träna tillsammans i harmoni.

61r3i1An5cL

Jag började träna Aikido på Iyasaka 1989. Sedan dess har jag tränat Aikido på många olika platser för många olika Senseis på läger i Europa och i Japan. 2004 tillbringade jag sex veckor som uchi-deshi i Kobayashi Dojo i Tokyo. Det var en fantastisk upplevelse och Kobayashi är en väldigt stor inspiration för mig. Hans personlighet såväl som hans aikido. Han har ett enormt stort hjärta och han ser alla, inkluderar alla. Hans aikido är också stor, hans energi fyller upp hela rummet. Det är mitt mål, att sprida energi och hjärta på samma sätt. Ser fram emot att ses i maj!

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Joakim har tränat budo sedan 12-års ålder och 1996 bildade han aikidosektionen i Sandviken budo- och kampsportsklubb. Sin ledstjärna hittade han i mitten av 90-talet i mötet med Nishio Sensei. Idag inspireras Joakim av alla som med lust och glädje delar med sig av sina erfarenheter.

61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL

Jag började träna Ki-Aikido 1992. Snart blev Peter Spangfort min sensei samt Yoshigasaki-sensei som fortfarande är min sensei inom Ki-Aikido. Inom Aikikai är Spangfort-sensei fortfarande min främsta inspiration. Tränar även bl.a. för Sugawara-sensei och Yamashima-sensei när dom besöker Sverige. Tränar också Taiji Quan sedan flera år och ser Adam Mizner som min Sifu.

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL

Jag kom först i kontakt med aikido genom Jorma Lyly och Mats Ahlin på Nuboko Aikidoklubb år 2003, och fångades omedelbart av de vackra rörelserna, kontakten och den djupa filosofin. Inom ett år hade jag även hittat till Vanadis Aikidoklubb och Jan Nevelius pass. Dessa tre är än idag min största aikidoinspiration.

61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL

Aikido är glädje för mig. En möjlighet att utvecklas och en ödmjukhet inför att varje möte med uke är något unikt, något som skapas just där och då. Jag började träna 1991 på Iyasaka Aikidoklubb och är en av klubbens instruktörer. Min största inspirationskälla är Igarashi Sensei, han utmanar mig och får mig alltid att tänka till.

61r3i1An5cL

Min aikidobana startade i Göteborg 1984 under Shihan Ulf Evenås 7 dan. Var en av instruktörerna där, brevid Jan Bratt, Pia Moberg och Dan Borg, och följde med på läger i landet och även utomlands.

Jag flyttade senare till Stockholm och tränade direkt under Takeji Tomita  Sensei som även han betytt otroligt mycket för min förståelse för aikidon med rötterna i Iwama. Naturligtvis blev nästa steg att även träna direkt för Saito Sensei i Iwama vilket gjorde att jag tidigt var uchi deshi och lärde där känna en inspirerande sempai, Patricia Hendricks Shihan. Efter att jag startade Stockholms AIkidoklubb har jag hunnit med att arrangera Sverigeläger i styrelsen, ordförande, viceordförande, sekreterare i Aikidosektionen, hålla läger såväl nationellt som internationellt,  samt skriva några böcker om traditionell aikido. Saito Sensei är min stora inspiration och ledstjärna i mitt försök att föra den traditionen vidare.

61r3i1An5cL

Träningsåret 2020 innebär för min del 30 år med Aikido. Tre decennier är lång tid och
ryggsäcken har med åren blivit tämligen full av intryck och kunskap som omvandlats
till eget uttryck.

I inspiration och vägledning har jag hela tiden stannat kvar i Iwamaaikidons ”linje”,
hos familjen Saito, idag under ledning av Hitohira Saito och hans äldste son Yasuhiro
Saito. Takemusu Aikido Göteborg är idag den enda klubben i Sverige som valt den
vägen.

Det är fantastiskt roligt att få vara med på Sverigelägret igen. Där kommer jag att
bjuda på sådant jag tycker är kul. Det är för mig essensen av Sverigelägret – att ha
kul tillsammans med likasinnade.

Vi ses på mattan!

61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Jag började träna aikido i Järfälla för Allan Wahlberg 1972. Sedan Ichimura, Nishio, Tamura och Sugano, för att nämna dem som betytt mest. Sedan 1991 instruerar jag på Enighet i Malmö. För mig är denna kampkonst framför allt en konst, därför alltid inspirerande och aldrig fullbordad. En upptäcktsresa. Ibland ren magi.

61r3i1An5cL

Jag började träna i Brandbergens Aikidoklubb 1985. I min aikido arbetar jag med sambandet mellan olika tekniker. En principlösning som ger fotarbetet den frihet som krävs vid fria tekniker och flera anfallande. Jag brinner även för att sporra och coacha ungdomar, för att stärka återväxten inom svensk aikido.

61r3i1An5cL

Jag började träna aikido på Iyasaka aikidoklubb -95 när jag var 6 år och Urban Aldenklint höll första passet. För mig är det viktigt med en fin och dynamisk
aikido där man får jobba mycket med kroppen, bli trött och svettig.

61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL

Mer information kommer inom kort.

61r3i1An5cL
61r3i1An5cL
61r3i1An5cL

Började träna 1981 för Urban Aldenklint och Ulf Linde. Vi ingår i Aikido Kobayashi Dojo och tränar aikido i den vänskapliga andan. Under många år tränade jag på somrarna i Frankrike för Tamura Sensei, Sugano Sensei och Yamada Sensei. Känslan i aikido och möjligheter att fortsätta utvecklas gör att jag fortsätter att träna, instruera och vara nyfiken på aikido.