fbpx
Aikidoträning i Coronatider – ny Facebook-grupp för att dela erfarenheter

Det verkar som hoppet om att komma in i våra dojos och bedriva normal träning är borta för denna termin. Flera klubbar har startat utomhusträning, huvudsakligen baserat på vapenövningar och många har även lagt till nya anpassade övningar, vilket är jättespännande att se och höra om.

För att främja detta utbyte har Svenska Aikidoförbundet startat denna grupp, öppen för alla medlemmar i klubb ansluten till Svenska Aikidoförbundet.

Syftet är att inspirera varandra, både tränande och tränare, med övningar att plocka av när man själv skall genomföra ett träningspass, antingen ensam eller i grupp. Lägg upp klipp, bilder och/eller text där ni visar era övningar och beskriver syfte, genomförande och gärna relationen till Aikido.

Svenska Aikidoförbundet kommer inte att granska innehållet för att se om det följer rådande rekommendationer. Vidare är det upp till de som lägger upp filmer eller bilder att säkerställa att medgivande finns från de som är inkluderade i materialet, när så krävs.

Tänk på att det ni postar bör var givande för andra. Det går bra att länka till andras videos eller sidor men beskriv i så fall på vilket sätt ni använder övningarna som visas, eller kanske ännu hellre gör ett klipp på er själva där ni genomför dem. Om ni använder redskap är det bra att beskriva vilka dessa är och hur man kan köpa eller tillverka dem.

Som ni säkert förstår är inte enkom en uppvisning nödvändigtvis inspirerande för andra. Utgå från er själva, vad skulle ni vilja se och vad kan ni inte hitta på andra sidor?

Håll god ton i era kommentarer. Då sidan riktar sig till alla som tränar Aikido i Sverige och vi utför tekniker på olika sätt, är detta inte forumet för att diskutera detta.

Gruppen hittar ni på: https://www.facebook.com/groups/578724899740639/

12
jun
2020

Uppdaterade riktlinjer för träning och tävling från SB&K

Budo & Kampsportsförbundet, SB&K, har nu släppt uppdaterade riktlinjer för träning och tävling under coronakrisen med anledning av de lättnader...

8
jun
2020

Kommentar till aktuella rekommendationer om covid-19

Svenska Aikidoförbundet arbetar kontinuerligt för att vara uppdaterade kring de regler och rekommendationer som ges med anledning av coronapandemin. Nyligen justerade Folkhälsomyndigheten...

7
jun
2020

Klubbinbjudan till andra dialogmöte med Svenska Aikidoförbundet

Kära Aikidovänner! För knappt en månad sedan arrangerade vi ett dialogmöte med anledning av situationen med covid-19. Förbundsstyrelsen vill nu...

5
jun
2020

Logga in i god tid och testa er browser inför förbundsstämman 2020!

Svenska Aikidoförbundet hälsar alla välkomna till årsstämman som äger rum den 7 juni. Erfarenheterna från de nyligen genomförda digitala stämmorna...